Joonas

Joonas Grönlund

Olen 39-vuotias Lappeenrannan seudun opiskelija-asuntosäätiön LOASin toiminnanjohtaja. Kotona tukijoukkoihin kuuluu vaimo ja kaksi pientä lasta. Olen aina ollut kiinnostunut muiden hyväksi tehtävästä työstä ja sitä olen merkittävästi myös harrastanut.

Arkeni koostuu töistä ja arjesta perheen kanssa Uus-Lavolassa. Silloin tällöin iltoja kuluu luottamustoimissa, olen ollut Kokoomuksen valtuustoryhmässä nyt kolme kautta. Viimeiset kuusi vuotta olen toiminut Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtajana ja koen kollegoiltani saaman tehtävän luottamuksen osoituksena siitä, että minut voi laittaa vaikeisiinkin paikkoihin neuvottelemaan yhteisiä ratkaisuja.

Näyttöjä tästä on, sillä viime valtuustokaudella veimme läpi yhteiset talouspäätökset yhdessä kaikkien valtuustoryhmien kanssa. Pitkiä kokouksia tuli istuttua kaupungin talouden tervehdyttämisen eteen. Viimeiseltä valtuustokaudelta on parhaiten jääneet mieleen hetket kokouksissa, kun sai jännittää, tuleeko käsky valtuustosalista synnytyssaliin. Perheen ja luottamustoimien yhdistämistä konkreettisimmillaan.

Olen syntyjäni turkulainen, Lappeenrannassa olen asunut jo parikymmentä vuotta. Muutin aikanaan Lappeenrantaan opiskelujen perässä ja jäin sille tielle. Toivon, että mahdollisimman moni nykyopiskelija tuleva opiskelija tekisi saman päätöksen. Tämän eteen meidän pitää tehdä töitä niin kaupunkilaisina kuin päättäjinä! Tarvitsemme lisää työllistäviä yrityksiä, sillä moni opiskelija joutuu muuttamaan täältä muualle valmistuttuaan. Halua olisi jäädä, mutta aina ei koulutusta vastaavaa työtä löydy.

Kaupunkikehittäminen on lähellä sydäntäni. Olen istunut viimeiset neljä vuotta kaupungin teknisen lautakunnan puheenjohtajana. Tässä tehtävässä olen saanut auttaa lukuisia yrityksiä asettumaan Lappeenrantaan ja voittamaan byrokratian haasteita. Lisäksi teknisessä lautakunnassa olemme tehneet suuren määrän kaavoituspäätöksiä, joilla olemme saaneet keskustaa kehitettyä. Elävä kaupunki rakentuu ja toivon todella näkeväni nostokurkia keskustassa myös tulevina vuosina!

Haastavankin työ- ja perhearjen keskellä laitan itseni likoon 100% lasissa Lappeenrannan kehittämisen eteen. En puhu joutavia, vaan teen töitä kaupungin kehityksen eteen.